Política 30/11/2013

ICV i EUiA convoquen per al 18 de gener una assemblea oberta per construir un front d'esquerres

Les dues formacions estenen la mà al Progrés Constituent, la PAH i els moviments socials i veïnals

Acn
2 min

BarcelonaIniciativa per Catalunya Verds (ICV) i Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) han acordat aquest dissabte en els seus respectius consells nacionals convocar una "assemblea oberta" per al 18 de gener amb activistes i gent d'esquerres per tal de crear "un nou espai polític" obert a la ciutadania. El coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, ha assenyalat que es cerca un espai per a la gent que també "lluita" al carrer contra, per exemple, "les retallades i les polítiques de PP i CiU", ha dit. Per la seva banda, el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, indica que aquest espai ha de ser un "paraigua" de "gent demòcrata" per "plantar cara" a l'actual context econòmic, social i polític.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La gent d'esquerres, els sindicalistes i els moviments socials estan convidats a integrar-se al manifest que segurament sortirà de la trobada oberta del 18 de gener, segons han assegurat als seus respectius consells nacionals els dirigents d'Iniciativa i Esquerra Unida. 

Nuet ha valorat el "pas qualitatiu" que dóna la coalició ICV-EUiA amb aquesta convocatòria i ha apostat perquè aquest nou espai "d'obertura" sigui el de "la participació de la gent, més enllà de formacions polítiques".

El dirigent d'EUiA ha insistit que en cap cas la coalició vol capitalitzar cap procés, sinó que se cedeix el protagonisme "a la gent que lluita al carrer i lidera les múltiples lluites per a l'educació i la sanitat públiques, contra la reforma laboral, en defensa de les pensions o contra uns pressupostos antisocials", ha indicat en un contacte informatiu a les Cotxeres de Sants i en el marc del consell nacional.



Per la seva banda, Joan Herrera ha dit que des d'ICV "volem posar el nostre gra de sorra per construir un front" perquè "no ens podem permetre que s'ho carreguin tot", ha manifestat. El dirigent ecosocialista s'ha referit també als "homes i dones que creuen que és l'hora de la unitat d'acció per aconseguir guanyar una alternativa". "Si no és ara, quan? Hi ha algun moment que ens hagin pres tantes coses com ara?", s'ha preguntat Herrera. "Ara és el moment oportú", ha insistit per marcar el millor moment per construir un "horitzó d'alternativa".



Durant la seva intervenció, Herrera ha avisat que això no serà possible amb cap força "supeditada a l'Estat", però tampoc amb qui estigui supeditat "a la lògica de les retallades, intentant matisar, però al final, avalant-les", ha dit. "Ni a la dreta catalana ni a la dreta espanyola", ha assegurat. 

"La del gener no és una trobada més", ha afegit Herrera en un altre moment de la seva intervenció en el consell nacional que ICV ha celebrat a la seu nacional de Barcelona, "sinó que és espai de trobada amb tot l'actiu d'ICV, i més enllà de la coalició, amb voluntat unitària", ha apuntat. "Perquè no toca competir, sinó compartir i entendre que cal una alternativa", ha conclòs.

stats