Política 22/07/2013

ICV i EUiA presentaran al setembre un nou espai d'esquerres

Joan Herrera ha anunciat avui que el consell de la seva coalició ha acordat presentar el setembre vinent una proposta per a un nou espai d'esquerres després de les assemblees d'ambdues formacions.

Efe
1 min
Joan Herrera al Parlament / ACN

BarcelonaEl coordinador nacional d'ICV,

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Volem donar passos endavant perquè en aquesta nova etapa no es tracta de créixer sinó de vèncer determinades polítiques i articular determinades polítiques", ha subratllat Herrera, que ha insistit a reclamar el suport de als "socialistes honestos" i ha explicat que la coalició ICV-EUiA fins ara ha governat "com socis menors fent tot el que podíem".

"Ara volem fer una altra cosa, parlem d'una altra cosa i per això ens comprometem a fer una proposta per ser més i perquè els valors a favor de la democràcia, la igualtat, l'ecologia i la llibertat com poble per decidir puguin ser realment majoritaris i instal·lar-se al país, ha dit Herrera. A més, ha insistit a dir que molts "socialistes honestos s'estan preguntant fins quan han d'intentar canviar un partit que no vol canviar".

De la seva banda, el coordinador general de EUiA, Joan Josep Nuet, ha anunciat que el grup de l'Esquerra Plural del que forma part ICV al Congrés seguirà sense assistir a la ponència de la llei de transparència en les Corts per tenir "un president que es nega a comparèixer amb un partit del qual pengen greus acusacions de casos de corrupció".

"Exigim una compareixença de qualitat en la qual tots els grups parlamentaris podem intervenir i el president Mariano Rajoy doni explicacions" pel cas Bárcenas, ha dit, que creu que qualsevol altra cosa seria una "burla".

stats