POLÍTICA
Política 12/01/2013

ICV-EUiA i la CUP presentaran textos alternatius a la declaració de sobirania de CiU i ERC

Els ecosocialistes faran pública aquest diumenge la seva proposta i la CUP preveu fer-ho dimarts

Ara / Acn
1 min

BarcelonaICV-EUiA i la CUP presentaran textos alternatius a la declaració de sobirania que han acordat, de moment, CiU i ERC per portar a aprovació del Parlament al ple del 23 d'aquest mes. La portaveu dels ecosocialistes al Parlament, Dolors Camats, la presentarà aquest mateix diumenge, i la CUP preveu presentar-la dimarts. També el PSC decidirà aquest diumenge si de l'executiva de dilluns en sortirà un text alternatiu, segons han informat a l'Ara.cat fonts socialistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La CUP ha explicat en un comunicat que vol que el Parlament reconegui que el "protagonisme" del procés "ha de tenir base popular i, si cal, contemplar la desobediència civil com a forma d'esquivar les traves legals per exercir la sobirania". La CUP decidirà el seu posicionament respecte a aquesta iniciativa en el proper consell polític, que se celebrarà el dissabte 19 de gener i, paral·lelament, obre un procés de converses amb la resta de forces polítiques per tractar el contingut de la resolució.

Discrepàncies amb la UE

La CUP considera que "els intents d'encaixar els Països Catalans dins els marcs estatals francès i espanyol són ja una via sense recorregut" i insta "a tirar endavant un procés de diàleg per tal de sumar-se al procés ja iniciat al Principat". Adverteix que "no es poden posar condicions al futur estat, tampoc pel que fa a les relacions internacionals que aquest ha de mantenir, incloent-hi la d'esdevenir membre de la Unió Europea". La formació assenyala que aquest procés ha de servir per construir "un marc més democràtic, igualitari i just".

stats