REACCIÓ A L'OPERATIU
Política 16/06/2011

ICV-EUiA deplora el dispositiu policial dirigit per Felip Puig

Jaume Bosch considera que si Saura hagués estat al capdavant d'Interior, CiU i PP l'haurien linxat

S.gonzález
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha admès aquest matí durant la sessió de control al Parlament, que l'operatiu policial d'ahir és “opinable”. I després que els diputats de tots els grups parlamentaris es conjuressin per no valorar l'operatiu ahir, avui l'oposició s'han agafat al plantejament de Mas i han opinat. Un dispositiu erroni, sense previsió i ineficaç, a ulls de l'oposició.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Avui el setge al Parlament ha remès, però comença la batalla política. El vicepresident del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Jaume Bosch, ha deplorat que “Puig no n'encerta ni una”, perquè l'operatiu “del 27 de maig va ser equivocat, el d'ahir va ser equivocat i el d'avui ha estat equivocat”. En aquest sentit, ha lamentat que avui els Mossos hagin convocat tots els diputats a les 8 del matí per evitar eventuals linxaments i, en canvi, no s'hagués fet ahir. “Ben preparat, haguessim estalviat agressions i haver de fer servir l'helicòpter, donant sensació de caos”. “Si això arriba a passar amb Saura, CiU i PPi alguns mitjans l'estarien linxant”, ha afegit. ICV-EUiA ha demanat a la mesa del Parlament que reclami un informe exhaustiu dels fets a Interior.

Tant el PSC com ERC han coincidit en demanar la compareixença de Felip Puig. Per la republicana Anna Simó, va ser “intolerable l'autèntic setge que va viure al Parlament durant hores”. “Puig no va garantir la integritat de les persones que haviend' accedir Parlament i que ho van haver de fer amb coaccions”. L'”operatiu insuficient” a parer d'ERC “no va evitar que entre 2.000 i 3.000 persones posessin en escac i mat el Parlament. Que “Puig reconegui que va haver-hi improvisació, que no es va planificar bé i que no es va garantir la integritat dels diputats i les persones que havien d'accedir al Parlament”.

En una línia similar, el portaveu del PSC al Parlament, Miquel Iceta, ha considerat que no es pot fer veure que la situació va ser de normalitat democràtica, perquè “va ser de tot menys mornal”. També s'han pronunciat el portaveu de Solidaritat Uriel Bertran i el de Ciutadans Albert Rivera. Bertran ha deplorat que el Gover no els donés “consignes” sobre com accedir a un Parlamernt assetjat. Per Rivera, cal demanar explicacions als violents, però també als que van implulsar una concentració per aturar el normnal funcionament de les institucions.

stats