Política 15/12/2011

ICV-EUiA, IU i CHA arriben a un acord que situa Joan Coscubiela com a portaveu adjunt segon

L'acord garanteix "la visibilitat de la pluralitat en els grans debats" a través d'un reglament de funcionament

Acn
2 min

BarcelonaIU, ICV-EUiA i la Chunta Aragonesista (CHA) han arribat aquest dijous a un acord inicial per constituir grup parlamentari al Congrés dels Diputats. L'acord situa el diputat d'ICV-EUiA Joan Coscubiela com a portaveu adjunt segon del grup, que porta per nom IU, ICV-EUiA, CHA: La Izquierda Plural. D'altra banda, ICV-EUiA gestionarà el posicionament polític en aquelles qüestions que afectin Catalunya. Així, segons ha informat la coalició en un comunicat, "la visibilitat de la pluralitat en els grans debats de l'Estat i en el reconeixement de la singularitat política en el treball parlamentari" queden garantits a través d'un reglament de funcionament del grup parlamentari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, el president portaveu serà el coordinador general d'IU, Cayo Lara; el portaveu adjunt primer serà el diputat d'IU José Luis Centella; el portaveu adjunt segon, el diputat d'ICV-EUiA Joan Coscubiela; el portaveu adjunt tercer, el també diputat ecosocialista Joan Josep Nuet, i el portaveu adjunt quart, el diputat de la CHA Chesús Yuste. D'aquesta manera, varia la proposta inicial d'IU, en la qual Coscubiela havia de ser el portaveu adjunt tercer i Nuet el segon. Llamazares havia de ser el quart però ho va rebutjar.

 A la diputació permanent es nomenaran els membres titulars i suplents que corresponguin segons l'ordenació de portaveus.

En aquelles qüestions que afectin Catalunya, la coalició ICV-EUiA ha deixat clar en un comunicat que gestionarà el posicionament polític en qüestió de la mateixa manera que la CHA ho farà respecte a les qüestions que afectin l'Aragó. Així mateix, per garantir la pluralitat, IU, ICV-EUiA i CHA participaran amb veu pròpia en el debat d'investidura i també garantiran participació plural en les reunions amb el cap d'estat i el president del govern espanyol.

Tot això quedarà regulat en un reglament de funcionament. Segons remarca ICV-EUiA, "la visibilitat de la pluralitat en els grans debats de l'Estat i en el reconeixement de la singularitat política en el treball parlamentari" es desenvoluparan en un reglament de funcionament del grup parlamentari.

stats