REFORMA CONSTITUCIONAL
Política 08/09/2011

ICV i IU recorren al TC el tràmit de la reforma de la Constitució

Segons el recurs, el procediment "vulnera drets fonamentals" de la mateixa carta magna i necessitaria la convocatòria d'un referèndum

Acn
1 min
Gaspar Llamazares (IU) i Núria Buenaventura (ICV) / EFE

MadridEls portaveus d'ICV i IU al Congrés, Núria Buenaventura i Gaspar Llamazares, han presentat aquest dijous al matí un recurs d'empara al Tribunal Constitucional contra el tràmit de la reforma de la carta magna, aprovada recentment al Congrés i al Senat. Consideren que la reforma "vulnera drets fonamentals" del text i que s'hauria de convocar un referèndum. A més, els portaveus d'ICV i IU han assegurat que continuaran treballant per aconseguir els 35 diputats necessaris per demanar la convocatòria d'una consulta i han animat a continuar participant en totes les mobilitzacions que demanen el mateix.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Les maneres i el contingut dels canvis demostren que PP i PSOE no han entès res del context social i polític actual", ha lamentat la diputada ecosocialista, que també ha criticat que la reforma s'hagi fet "per la via d'urgència". Buenaventura i Llamazares argumenten en el recurs que el procediment i els terminis de la reforma "vulneren de manera flagrant les normes reguladores del procediment de reforma constitucional", previstes en els articles 146 del Reglament del Congrés dels Diputats i 167 de la mateixa Constitució.

stats