Política 13/12/2011

Tensió interna al grup d'IU-ICV-CHA en el primer dia de la legislatura

Llamazares rebutja tenir un càrrec dins el grup i ICV assegura que "no hi ha cap acord" sobre el repartiment intern de tasques

Joan Rusiñol
1 min
Llamazares

MadridLa cohabitació interna al grup que integren Esquerra Unida, ICV i la Chunta Aragonesista no comença plàcida. El dia que es constitueix el Congrés encara no hi ha un acord entre les tres formacions per decidir-ne els portaveus ni per determinar qui prendrà la paraula al ple d'investidura de la setmana que ve. ICV creu que ha de tenir torn de paraula. El diputat per Astúries, Gaspar Llamazares, ha rebutjat tenir cap paper orgànic en el nou grup per les imposicions del líder de la formació, Cayo Lara, que vol reforçar la cúpula del PCE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La situació amb la legislatura passada és molt diferent. Del 2008 al 2011, IU tenia només un diputat, igual que ICV. Ara, els ecosocialistes en tenen dos –el tercer és d'EUiA– en un grup d'11 diputats. Això pot acabar passant factura a la visibilitat de la formació de Joan Herrera. Les negociacions segueixen obertes, però el diputat ecosocialista Joan Coscubiela ha assegurat via Twitter: "Aclariment: no existeix CAP acord ni repartiment de tasques entre els diput@ts d'IU, ICV i CHA. I si ho comento és per les notes de premsa". És a dir, un missatge dirigit als seus companys de files.

La tensió també es viu dins el PCE. Gaspar Llamazares ha confirmat avui que es limitarà a ser un diputat ras, després que Lara li oferís ser portaveu "quart o cinquè", una figura que, segons ha dit, "no existeix". "No faran callar la meva veu al Congrés dels Diputats", ha dit sense especificar, però, a qui es referia.

stats