POLÍTICA
Política 25/06/2012

ICV continua apostant pel consens i es desmarca de la dicotomia PSC-ERC sobre el pacte fiscal

Els ecosocialistes consideren que les gires de Mas haurien de començar quan la proposta de finançament catalana estigués tancada

Ara / Acn
1 min

BarcelonaLa portaveu d'ICV, Laia Ortiz, s'ha desmarcat de la dicotomia PSC-ERC que sembla que s'età formant en les negociacions sobre el pacte fiscal. Segons Ortiz, els ecosocialistes continuaran treballant pel "consens", i encara més tenint en compte que la darrera cimera convocada pel president del Govern "va significar un apropament del PSC" a la postura que defensen CiU, ERC i ICV-EUiA. "No compartim aquests vetos o aquests ultimàtums", ha respost Ortiz quan se li ha preguntat per les darreres declaracions del primer secretari del PSC, Pere Navarro, en les quals demanava a CiU que triés soci per defensar el pacte fiscal entre els socialistes i ERC. "El que cal és treballar perquè s'hi puguin sumar tots", ha explicat Ortiz.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ortiz ha dit, després de la reunió de l'executiva d'ICV, que els models que plantegen les forces parlamentàries no haurien de ser un escull per intentar trobar els nexes d'unió entre ells, ja que "com més suport tingui la proposta de pacte fiscal millor es podrà anar a negociar a Madrid". De fet, la portaveu ecosocialista fins i tot veu contradiccions en el si de CiU. "Algunes de les declaracions del senyor Duran i Lleida semblen més properes a les del ministre Montoro que a les de CiU", ha assenyalat.

Idees clares abans de fer "gires europees"

ICV comparteix amb el Govern la necessitat d'explicar a Europa i al món la situació econòmica de Catalunya i el greuge del seu model de finançament, però no creu que el moment escollit pel president Mas sigui l'adequat. "És millor tenir més clar què és el que volem aquí abans d'anar a fer gires europees", ha apuntat.

stats