Política 16/09/2013

ICV impugnarà aquest dimarts al TSJC la pròrroga pressupostària

El secretari general d'ICV, Josep Vendrell, ha dit que la resposta de Rajoy “no està a l'alçada de la demanda de la majoria de la ciutadania catalana”

Clàudia Dinarès
2 min
Josep Vendrell, en la roda de premsa / ACN

Barcelona P { margin-bottom: 0.21cm; } P { margin-bottom: 0.21cm; } El secretari general i diputat d'ICV, Josep Vendrell ha anunciat que aquest dimarts a les 10 del matí el partit presentarà un recurs contenciós-administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia a Catalunya (TSJC) contra la pròrroga dels pressupostos aprovada pel govern de CiU el passat mes d'agost.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Vendrell ha sostingut que la decisió del govern de Mas es pot considerar un “frau democràtic” que vulnera el dret dels diputats del parlament a conèixer i votar els pressupostos de la Generalitat, i també els drets dels ciutadans que no poden conèixer la política econòmica del govern.

El diputat ecosocialista ha dit que la carta que el president del Govern, Mariano Rajoy, va contestar a Mas aquest dissabte, “no està a l'alçada de la demanda de la majoria de la ciutadania catalana”. Sobre el respecte al marc jurídic que Rajoy demana a la carta, Vendrell ha defensat que aquest mateix marc ja contempla el dret a decidir i que Mariano Rajoy i Alfredo Pérez Rubalcaba “no volen reconèixer que a Catalunya hi ha un problema que només es pot solucionar exercint el dret a decidir”.

“Som partidaris d'explorar totes les vies de diàleg”, ha dit Vendrell, que ha demanat al Partit Popular que assisteixi a les comissions parlamentaries pel dret a decidir. El diputat ha demanat també que hi hagi un “acompassament” entre la demanda de la societat i els partits polítics a les reunions del Pacte, per tal de conèixer a finals d'any quina proposta es planteja per exercir el dret a decidir.

El secretari general d'ICV s'ha posicionat a favor del text unitari en defensa del dret a decidir que presenta aquest dilluns l'expresident del Parlament, Joan Rigol, i de totes les propostes "que vulguin sumar" a favor del dret a decidir. Finalment, Vendrell ha fet una crida a tots els defensors del dret a decidir a "no despenjar-se del procés" i ha dit "que el PSC no té cap motiu per no participar al Pacte Nacional".

stats