CRISI DEL MODEL AUTONÒMIC
Política 16/01/2011

ICV insta a respondre amb contundència contra "l'atac a la democràcia"

La portaveu d'ICV assegura que estarà al costat del Govern per defensar l'autogovern

Acn
2 min

BarcelonaLa portaveu d'ICV, Laia Ortiz, ha apostat per respondre "amb contundència" a l'"atac a la democràcia" que suposaria una involució autonòmica. En declaracions als mitjans abans de participar en la festa dels Tres Tombs, Ortiz ha defensat la descentralització per sortir de la crisi, perquè és més eficaç, ha dit, prestar serveis des de la proximitat. L'ecosocialista ha carregat contra el "cinisme i la poca intel·ligència" que demostra el PSOE i el popular José María Aznar quan plantegen la possibilitat de treure competències a les comunitats. En aquest sentit, ha assegurat que ICV estarà al costat del Govern de la Generalitat en la defensa de l'autogovern. Ortiz ha explicat que ICV està preocupada per les retallades socials i laborals, però també per l'amenaça sobre l'autogovern de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cal reaccionar davant de la sentència del Tribunal Constitucional, ha dit, però també contra la "mostra de cinisme i la poca intel·ligència d'aquest atac a la democràcia" que pot suposar una involució autonòmica.

És més, ha considerat que cal més descentralització contra la crisi, perquè és més eficaç prestar serveis des de la proximitat. El que és "ineficaç", al seu parer, és que el govern espanyol "envaeixi competències de manera continuada o doti de menys recursos les comunitats autònomes".

Per tot plegat, ha assegurat que ICV estarà al costat del Govern de la Generalitat en la defensa de l'autogovern de Catalunya. "El que creiem incomprensible i aberrant és que s'hagi fet de la Constitució un instrument intocable i ara es plantegi modificar la Constitució per acabar amb la pluralitat", s'ha queixat.

Ortiz ha aprofitat també per opinar sobre l'Avantprojecte de Llei d'Igualtat de Tractament i no Discriminació que el govern espanyol portarà al Congrés. L'ecosocialista ha celebrat la proposta perquè serveix per posar fi a un model educatiu "profundament conservador". "És aberrant que escoles vinculades a l'Opus rebin diners i facin de l'educació un negoci", ha considerat.

El que és una 'mala notícia', al seu parer, és que CiU ho defensi a Madrid i també ho faci la consellera d'Educació, Irene Rigau. Ha recordat, a més, que PSC i ERC es van "doblegar" als interessos de CiU amb la Llei d'Educació de Catalunya.

stats