Política 25/10/2014

ICV considera solucionades "totes les esquerdes" que hi havia pel nou 9-N

La coordinadora nacional d'ICV anuncia que el seu partit també farà campanya per mobilitzar els catalans en aquesta jornada

Ara
1 min

BarcelonaLa coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, considera que a partir de la reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir que es va celebrar ahir hi ha "una nova crida pel 9-N que recompon totes les esquerdes" que s'havien obert en el bloc sobiranista des de que el president de la Generalitat, Artur Mas, va anunciar que la consulta impugnada pel Tribunal Constitucional seria substituïda per un procés participatiu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha dit Camats en una entrevista a Catalunya Informació, gràcies a les mobilitzacions addicionals per denunciar el govern espanyol que hi haurà el 9-N més enllà de les urnes per opinar sobre la independència de Catalunya, ara hi ha un "terreny de joc compartit" des de la pluralitat entre totes les fores polítiques sobiranistes i les entitats que formen part del Pacte Nacional.

Aquesta nova mobilització que s'acabarà de perfilar en els pròxims dies ha de servir, ha dit la dirigent ecosocialista, per evidenciar davant les instàncies internacionals que el govern espanyol no deixa de "perseguir la voluntat del poble de Catalunya de decidir el seu futur" sense donar per perduda la intenció de celebrar una consulta homologable.

Malgrat les reticències inicials, Camats ha assegurat que hi haurà una implicació total de la seva formació en la jornada. Tant és així que ha assegurat que el partit està acabant de dissenyar una campanya per incentivar la mobilització i la participació en el nou 9-N. Ha assegurat, però, que també serà important que hi hagi en tot moment un "acompanyament institucional i polític" de la jornada tant pel que fa al Parlament com als ajuntaments.

stats