Política
Política 31/03/2013

ICV demana explicacions al rei sobre l'herència de 4,3 milions d'euros en comptes suïssos

El seu pare li va deixar sis milions, segons publica 'El Mundo'

Acn
1 min
Via lliure a Camats per ser elegida copresidenta d'ICV amb Herrera

BarcelonaLa portaveu d'ICV al Parlament de Catalunya, Dolors Camats, ha demanat aquest diumenge al rei d'Espanya que doni explicacions sobre l'herència del seu pare. 'El Mundo' revela aquest diumenge que Joan de Borbó va deixar sis milions d'euros d'herència, 4,3 milions dels quals en comptes a Suïssa. Dolors Camats ha manifestat que, si es confirma que el rei va heretar aquesta quantitat, ha comès frau, i demana a Hisenda que expliqui si algú de la casa reial s'ha acollit a l'amnistia fiscal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El rei en persona i no per boca de cap portaveu hauria de donar explicacions sobre aquesta informació i sobre l'herència rebuda", ha dit Camats, que ha afegit que si ha rebut els diners suïssos "ha defraudat i no pot ser cap d'estat". Per Camats "el cap d'estat d'un país democràtic i en el segle XXI hauria d'estar preparat i disposat a ser transparent". "Encara que tingui immunitat ha de posar-se a disposició de les institucions democràtiques per ser controlat", ha afegit en referència a l'opacitat de la institució i del Congrés dels Diputats quan es fan preguntes sobre el control de l'activitat de la casa reial.

En aquest sentit, la diputada d'ICV també ha demanat al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que informi al Congrés de "si algun membre de la casa reial s'ha acollit a l'amnistia fiscal que el govern del PP ha impulsat i si tenen coneixement de les dades que publica avui aquest diari o d'altres informacions". I en aquest sentit ha explicat que també es preguntarà per les germanes del rei, que, segons la informació del diari, haurien cobrat una tercera part de la quantitat.

stats