Política 04/03/2014

ICV veu la incorporació d'Ernest Maragall a la candidatura d'ERC com un exemple d'erosió del bipartidisme

Els ecosocialistes no s'havien plantejat mai incorporar l'exconseller però també treballen per obrir a la societat la llista de les europees

Acn
2 min

BarcelonaEl candidat d'ICV a les eleccions europees, Ernest Urtasun, creu que la incorporació d'Ernest Maragall a la candidatura europea d'ERC demostra "l'erosió" que està patint el bipartidisme a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Urtasun ha destacat com CiU i PSC s'han anat desgastant els darrers anys a ulls de la ciutadania i com altres formacions polítiques han anat fent un pas endavant. Pel que fa a Maragall, Urtasun ha explicat que ICV no s'ha plantejat en cap moment la seva incorporació, tot i mantenir una relació de col·laboració amb el partit.

Urtasun ha explicat que sí que estan parlant amb representants de molts moviments polítics i socials per tal de configurar una candidatura "oberta". De fet, el cap de llista d'ICV ha fet èmfasi en el pluralisme que ja representa la candidatura que s'ha construït a l'Estat a l'entorn d'Esquerra Unida. "Segurament serà la tercera candidatura en vots de l'Estat i està a favor del dret a decidir. Això té una gran importància", ha indicat.

El pluralisme també serà una característica de la llista que està elaborant ICV a Catalunya, tot i que Urtasun no ha volgut detallar qui seran les persones que l'acompanyaran. En tot cas, només Urtasun tindrà opcions (gairebé garantides) de ser eurodiputat.

El candidat ecosocialista ha insistit un cop més en el fet que ICV no se sumarà a cap redactat conjunt sobre el dret a decidir perquè "ja existeix un acord", el del passat 12 de desembre. Segons Urtasun, ha arribat el moment de mirar cap endavant i no cap enrere i, en lloc de signar acords que ja estan signats, intentar convèncer altres formacions polítiques de l'Estat i d'Europa perquè també defensin el dret a decidir. En aquest sentit, ha recordat el compromís d'IU amb la consulta.

stats