Política 10/10/2011

ICV alerta que el Govern no presenta els pressupostos per "amagar les retallades"

Ortiz considera que l'executiu té "segrestats" els comptes del 2012 per interès electoral de CiU

Acn
2 min

BarcelonaLa portaveu d'ICV, Laia Ortiz, ha qualificat de "greu incompliment" i "irresponsabilitat" que el Govern no hagi presentat aquest dilluns 10 d'octubre els pressupostos de la Generalitat, després que l’oposició així obligués al Govern amb una resolució parlamentària en el debat de política general. "Això és un clar exemple de l'autoritarisme i la prepotència d'aquest Govern de CiU", ha assenyalat Ortiz. "El full de ruta del Govern, on assignarà les prioritats, està segrestat en funció dels interessos de CiU perquè vol amagar les retallades i les veritats d'aquests pressupostos fins a les eleccions del 20-N", ha criticat amb duresa la portaveu d'ICV.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Creiem que al Govern de CiU li fa por presentar els pressupostos perquè veu que la gent està tipa i cansada amb les amenaces de retallades", ha continuat Ortiz, que assegura que la gent "voldrà castigar les retallades a les urnes". Una opció de la qual és partidari del candidat d'ICV a les eleccions generals, Joan Coscubiela. "Si el Govern no respecta la resolució del Parlament que l'obligava a presentar avui els pressupostos de la Generalitat el que està fent és deteriorant la qualitat de la democràcia a Catalunya", ha afirmat Coscubiela, que considera "evident" que la decisió de no presentar els pressupostos del 2012 "és la millor manera d'amagar les retallades previstes pels propers anys".

Duran i Chacón, responsables de "buidar la caixa"

"Per tant, una bona manera d'impedir que les retallades del futur siguin encara més dures és que el 20-N la ciutadania enviï un missatge molt clar al Govern", ha demanat el candidat d'ICV. "Que voti en contra de les retallades i de qui les aprova", ha puntualitzat Coscubiela, que també ha tingut paraules crítiques per la picabaralla entre el candidat de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, i la candidata del PSC, Carme Chacón, pel pacte fiscal. "Critico que facin veure que es barallen per veure qui presenta una millor proposta per aconseguir recursos per a Catalunya quan són els responsables durant 8 anys d'haver buidat la caixa de la fiscalitat", ha apuntat Coscubiela.

El candidat d'ICV ha enumerat rebaixes d'impostos avalades per Chacón i Duran com la desaparició de l'impost del patrimoni, l'impost de successions o un tractament de les rendes altes "absolutament desfiscalitzador". "Més que la discussió sobre pacte fiscal és dir on aconseguirem els recursos necessaris per evitar les retallades i mantenir els drets socials i laborals dels treballadors", ha finalitzat Coscubiela.

stats