POLÍTICA
Política 25/04/2012

El Senat rebutja per majoria absoluta el veto d'ICV a la llei d'estabilitat pressupostària

El senador José Montilla ha demanat allargar els terminis de compliment de l'objectiu de dèficit públic "si volem que els mercats tractin millor Espanya"

Efe
1 min

Madrid @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El ple del Senat ha rebutjat aquest dimecres per majoria absoluta el veto al projecte de llei d'estabilitat pressupostària presentat per ICV i que marca un dèficit zero per a totes les administracions públiques a partir del 2020. Després que el veto d'ICV fos rebutjat per 163 vots, registrés 70 abstencions i 4 vots a favor, el ple del Senat continua debatent les esmenes al projecte de llei i al dictamen aprovat per la comissió d'Hisenda del Senat aquest dilluns.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El senador de l'Entesa, Jordi Guillot, ha defensat el veto presentat per ell i pel senador Joan Saura a la llei d'estabilitat pressupostària i ha dit que "envaeix l'autonomia financera de les autonomies i s'inscriu en una política de gestos" per calmar els mercats financers. Guillot ha demanat allargar els terminis per complir amb l'objectiu del 3% de dèficit públic el 2013 i ha assegurat que el Govern ha demanat tota la credibilitat en molt poc temps.

Des de l'Entesa, José Montilla ha criticat el projecte de llei d'estabilitat perquè "posa el llistó" per sobre del pactat entre populars i socialistes durant la reforma de la Constitució en el mes d'agost i llança el missatge que “l'objectiu de Brussel·les és poc exigent”. En segon lloc ha afegit que "els mercats no tractaran millor Espanya si es fixen objectius de difícil compliment".

stats