Política 03/02/2012

Iglesias: "Sortirem del congrés amb un partit renovat, més fort i més unit"

El plenari socialista reunit a Sevilla dedica una forta ovació, dempeus, a José Luis Rodríguez Zapatero

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl secretari d'Organització del PSOE sortint, Marcelino Iglesias, ha assegurat a l'obertura del 38è congrés del partit que en sortiran "amb un partit renovat, més fort i més unit". Ha apel·lat als prop de 1.000 delegats socialistes a tenir ben present que, segons ha dit, els "avenços" socials dels últims 30 anys han estat possibles gràcies a presidents de la seva formació. En aquest punt ha elogiat els expresidents Felipe González i José Luis Rodríguez Zapatero. El plenari s'ha posat dempeus per dedicar una llarga ovació a aquest segon, que demà deixarà la secretaria general a mans o de Carme Chacón o d'Alfredo Pérez Rubalcaba.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iglesias ha recordat que no és per atzar que facin el congrés a Sevilla, "el cor del socialisme espanyol", ha afirmat. Ha deixat clar que la primera gran tasca que han d'encarar són les eleccions autonòmiques andaluses del 25 de març.

Ha reclamat que s'aprofiti aquest cap de setmana per "discutir i fer auto-crítica". "El congrés no només elegeix la nostra direcció, ha de ser un gran debat d'idees". Segons ell, ha de servir per tenir un partit "posat a punt per exercir l'oposició i fer front a qualsevol contingència que sorgeixi". "La política evoluciona a gran velocitat", ha alertat.

stats