Política 28/03/2011

UPyD vol eliminar la immersió lingüística a les Illes

El líder del partit a les Balears, Juan Luis Calbarro, afirma que s'està fent ús d'unes normes que "no pretenen recolzar el català, sinó eradicar el castellà com a llengua de cultura"

Redacció
1 min

BarcelonaEl líder d'UPyD a les Illes, Juan Luis Calbarro, s'ha compromès en un comunicat a eliminar la immersió lingüística en català a les Illes Balears. Així, Calbarro ha considerat que "la conselleria d'Educació i Cultura està fent ús d'unes normes lingüístiques que no pretenen recolzar el català, sinó eradicar el castellà com a llengua de cultura". A més, el líder del partit espanyolista ha denunciat la "pressió que exerceix la conselleria d'Educació sobre la direcció d'un institut de secundària de Mallorca obligant que el castellà no sigui la llengua vehicular ni en l'1,1% de la càrrega lectiva".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Alhora, Calbarro ha afegit que la situació és "irracional i esperpèntica" ja que, diuen, "en un mateix institut, poden ser llengües vehiculars el català, l'anglès, l'alemany i el francès, però mai el castellà, que queda relegat a l'assignatura de llengua castellana". El comunicat assenyala també que cap partit de Balears vol canviar aquesta situació, a excepció d'UPyD. Tots, diu, estan "atrapats per la capacitat de fer renou i fer por del nacionalisme", ideologia que consideren "és dominant en les estructures educatives". Ni tan sols consideren que el PP, amb José Ramon Bauzà al capdavant, pugui dur a terme aquest canvi.

stats