Política 01/09/2012

Rubalcaba titlla Rajoy de "xenòfob" per eliminar la targeta sanitària a estrangers en situació irregular

Els socialistes presenten les eleccions gallegues com la possibilitat d'aturar les polítiques del PP

Joan Rusiñol
1 min

Madrid"No és la crisi, és la dreta", ha sentenciat el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, en un acte del seu partit a Galícia, després d'haver elegit Pachi Vázquez com a candidat a la Xunta a les eleccions del 21 d'octubre. El líder socialista ha carregat amb molta duresa contra les últimes mesures del govern de Mariano Rajoy, sobretot pel fet de deixar sense targeta sanitària més de 900.000 persones que resideixen a l'estat espanyol sense papers. Ha afirmat que és una decisió "cruel, xenòfoba i absolutament ineficient".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rubalcaba ha recordat que fa un any Rajoy també va obrir, com avui, el curs polític a Soutomaior, a Pontevedra, on va prometre que no apujaria els impostos ni tocaria la sanitat i l'educació. Creu que, després de "tantes mentides", als comicis gallecs del 21-O els electors faran com a Andalusia i no donaran majoria suficient a la dreta. Segons ha dit, el president Alberto Núñez Feijóo ha avançat les eleccions perquè sap que a finals d'any vénen noves tisorades des de Madrid. "Avui comença un fred hivern", ha assegurat, en referència sobretot a la pujada de l'IVA. Per tant, creu que "és possible guanyar", com ha dit als seus companys socialistes gallecs. Entre ells hi havia l'exministre de Foment José Blanco.

Rubalcaba també ha assegurat que "donar suport al PSOE és també donar suport a la llengua gallega, que és un tresor per a Galícia i per a Espanya".

stats