Política 16/03/2012

La Moncloa s'espolsa la responsabilitat del copagament i deixa fer les autonomies

El govern de Rajoy diu que es tracta d'una responsabilitat de cada comunitat autònoma però que la Moncloa "no ho té sobre la taula"

Joan Rusiñol
1 min

MadridLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assegurat avui que el consell de ministres no té "sobre la taula" el copagament sanitari. Ara bé, la número 2 de Mariano Rajoy ha deixat via lliure a les comunitats autònomes. Ha assegurat que polítiques com el tiquet moderador de Catalunya són un exemple de "corresponsabilitat" financera i que, en el marc de l'autogovern, cada comunitat autònoma "pren les seves pròpies decisions" tributàries.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sáenz de Santamaría ha assegurat que la proposta de fer pagar per medicaments en funció de la renda –que ha plantejat el gallec Alberto Nuñez Feijóo– es debatrà al Consell Interterritorial de Sanitat que es reunirà d'aquí a uns dies, passades les eleccions andaluses. Segons ha dit, però, aquest és un debat que han plantejat diversos consellers i que, abans de fer cap pas, el seu govern vol "veure què proposen".

En canvi, ha reiterat la voluntat de Madrid d'"harmonitzar" un paquet bàsic de prestacions sanitàries, igual arreu de l'Estat espanyol.

stats