PARLAMENT
Política 14/06/2011

Els partits no critiquen els indignats però defensen "el dret a fer la seva feina"

L'oposició veu legítima la indignació envers les retallades, i el PSC recorda que el Parlament només ha estat tancat "pels fets d'octubre i per la dictadura de Franco"

Redacció
2 min

BarcelonaEls partits han coincidit a reclamar als indignats que permetin accedir als diputats a l'edifici i, per tant, que es pugui desenvolupar el Ple amb normalitat i es faci el debat de totalitat del pressupostos. Tots han destacat amb major o menor èmfasi la legitimitat de la protesta, però també han fet una crida al civisme i a deixar que "les institucions democràtiques" puguin funcionar amb normalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La portaveu adjunta del PSC al Parlament ha dit que coincideixen amb els que estan indignats i mostren la indignació davant les retallades. Tot i això, ha ressaltat que "és al Parlament on s'han de debatre els comptes i l'eina que tenim com a parlamentaris és la que faran servir demà". Bonet ha recordat que el Parlament només ha estat tancat en dues ocasions: "pels fets d'octubre i durant la dictadura de Franco". "No ens podem permetre confondre la democràcia en tancar les portes del Parlament", ha apuntat.

La portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, ha reivindicat el dret de la gent a manifestar-se contra els pressupostos de CiU, però també ha remarcat que el seu grup té "tot el dret" a presentar una esmena a la totalitat i a defensar-la durant el ple de dimecres a la cambra catalana. Per això, ha indicat que els diputats ecosocialistes vindran al Parlament a fer la seva feina, que és "denunciar aquests pressupostos, defensar l'esmena a la totalitat i carregar la seva indignació políticament amb un vot en contra dels comptes".

Per la seva part, la portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, ha recordat que han contestat públicament a un dels indignats que li va enviar un correu electrònic i els ha reclamat "poder exercir el seu dret i el seu deure a accedir a les sessions plenàries i el deure de debatre i votar els punts de l'ordre del dia del ple" sobre pressupostos. "Si no accedim al ple els diputats que han presentat esmenes a la totalitat, no es defensa per res aquesta esmena", ha indicat Simó.

Segons el portaveu de Ciutadans, Albert Rivera, "no s'ha de tenir por de les protestes en democràcia". En aquest sentit considera legítima l'acampada i l'empara sota el dret a expressar-se lliurement. No obstant, també creu que les institucions democràtiques han de poder mantenir el seu funcionament i que això ha de ser garantit pel Govern i les forces de seguretat.

El secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència, Uriel Beltran, ha posat de manifest "el seu respecte al dret de manifestació i concentració d'aquells que es manifesten per causes justes" alhora que ha demanat que "els diputats tinguin el dret a exercir la seva feina".

stats