Política 07/05/2013

CiU, PSC i PP demanen respecte per la desimputació de la infanta Cristina

La resta de partits ho condemnen i reclamen igualtat davant la justícia

A. Mateo / M. Toro
2 min

BarcelonaEls partits de Catalunya han valorat aquest dimarts al Parlament la recent decisió del tribunal de l’Audiència de Palma, presidit pel magistrat Diego Gómez-Reyno, de desimputar la infanta Cristina de Borbó, filla petita de Joan Carles I, en el cas Nóos, en el qual el seu propi marit, Iñaki Urdangarin, també està imputat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu al Parlament de CiU, Jordi Turull, ha manifestat la seva confiança en la justícia i el seu respecte a les decisions judicials, malgrat que ha demanat “celeritat” en el cas. En aquesta mateixa línia, tant el portaveu del PSC, Maurici Lucena, com el del PP a Catalunya, Enric Millo, s’han negat a valorar la decisió del tribunal i han subratllat que respecten els "processos judicials". Tot i així, Millo s’ha mostrat convençut sobre la innocència de Cristina de Borbó en manifestar que “si ha estat desimputada és perquè no hi ha prous motius i, per tant, me’n alegro per la Corona”.

La resta de partits demanen igualtat jurídica

El portaveu adjunt d’ERC al Parlament, Oriol Amorós, ha assegurat que “la imatge que avui s’ha donat és que la justícia no és igual per a tothom”. Amorós ha recordat que “un imputat no és segur que sigui culpable, sinó que té dret a una defensa” i ha lamentat que el govern espanyol hagi celebrat públicament i hagi contribuït en la decisió del tribunal de desimputar-la, “quan hi ha indicis més que evidents que hauria d’estar imputada”. “Qualsevol que ocupi un càrrec públic ha de donar exemple, i la casa reial no ho està fent”, ha conclòs Amorós.

La coordinadora nacional d'ICV i portaveu al Parlament d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha lamentat la decisió del jutge de desimputar la filla petita del rei Joan Carles perquè, segons Camats, “alimenta la sensació dels ciutadans que la justícia no és igual per a tothom i, que per tant, que no és neutral ni vetlla pels ciutadans, ni tant sols el govern espanyol, que va treballar perquè això acabés passant”.

El portaveu al Parlament de C’s, Jordi Cañas, ha manifestat el seu “respecte absolut per les decisions judicials” malgrat que ha demanat al jutge que “tracti la infanta Cristina com a qualsevol altre ciutadà espanyol”.

El portaveu parlamentari de la CUP, Quim Arrufat, ha denunciat “la impunitat de la casa reial” i ha reclamat “la supressió de la monarquia i el retorn de tots els diners que ens han robat”.

stats