Política 30/04/2012

Les comunitats autònomes podran ser intervingudes a partir del setembre

De moment, cap govern autonòmic ha "demanat o suggerit" ser intervingut per l'Estat

Joan Rusiñol/ Efe
1 min

MadridFonts del ministeri d'Hisenda han reconegut avui que, segons el calendari que marca la nova llei d'estabilitat pressupostària, que ha entrat avui en vigor, les comunitats autònomes que no compleixin de forma clara amb l'objectiu de dèficit podrien començar a ser intervingudes a partir del mes de setembre. No obstant, han assegurat que Hisenda no preveu arribar a aquest extrem perquè els passos previs –que passen per mesures correctives a partir d'advertències estatals– ja suposen un impacte tan fort en la reputació financera d'un territori que cap executiu autonòmic voldrà que es prengui una mesura de "tanta magnitud".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } La intervenció dels comptes d'una comunitat autònoma, en cas que es produís, no suposarà però la suspensió de la seva autonomia, encara que sí pot comportar la dissolució d'un ajuntament.

Aquestes fonts han insistit que des d'aquest departament no es dubtarà a utilitzar tota la normativa vigent si una administració pública incompleix els objectius d'estabilitat pressupostària. Tot i això, han informat que fins ara cap comunitat autònoma "ha demanat o suggerit" una intervenció voluntària dels seus comptes, però sí ajuda per confeccionar els plans econòmics i fiscals.

Han precisat a més que no creuen que hi hagi sorpreses amb els plans que han de remetre al ministeri i el límit de lliurament expira a mitjanit d'avui.

stats