DEBAT D'INVESTIDURA
Política 20/12/2010

El PSC rebutja votar Mas en primera volta i nega que Catalunya estigui en transició nacional

Iceta considera que Mas ha estat "inconcret". Creu que el futur president de la Generalitat està rebaixant el to amb el concert econòmic que va prometre en campanya

Marc Colomer
1 min

BarcelonaIceta ha considerat que el discurs d'investidura de Mas ha estat "absolutament inconcret, sense ànima i sense compromisos". "No hem sentit cap motiu que ens porti a votar a favor o a abstenir-nos en la investidura de Mas", ha dit Iceta, que ha assegurat que encara no han decidit el vot en segona volta perquè Mas no es pot limitar a buscar abstencions a la investidura "només apel·lant a la responsabilitat". "Si algú vol el nostre suport l'haurà de demanar directament" perquè "si es vol un govern fort s'han de prendre compromisos sòlids".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha reconegut, això sí, que el discurs de Mas ha estat "ben construït", però "absolutament inconcret, sense ànima i sense compromisos". "Ha fet una descripció del país molt més equilibrada que la que Mas utilitzava en campanya electoral", ha constatat.

Ara bé, ha deixat ben clar que pels socialistes no hi ha cap transició nacional per fer. "Catalunya té un Estatut, viu en un marc d'un estat democràtic regit per una Constitució, però Catalunya sempre podrà demanar noves fites d'autogovern", ha asseverat. També ha defensat que "pacte fiscal", que no el concert, és "el model de finançament que tenim".

stats