POLÍTICA
Política 26/03/2012

ERC demana que Tous sigui apartat del seu càrrec a la Diputació de manera temporal

Portabella reclama "màxima celeritat" per aclarir la supusada trama de concessions d'estacions d'ITV i desvincular la institució d'activitats il·lícites

Acn
1 min

BarcelonaEl grup d'ERC a la Diputació de Barcelona demanarà que el coordinador general de la institució, Josep Tous, sigui apartat del càrrec mentre s'investiga la seva implicació en una presumpta trama de concessions d'ITV.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu del grup republicà, Jordi Portabella, ha lamentat la inestabilitat que afecta a la institució i ha reclamat "màxima celeritat i diligència" per aclarir els fets i desvincular-la d'activitats il·lícites.

ERC ha demanat una reunió amb el president, Salvador Esteve, i amb representants de tots els grups polítics i, segons explica el grup en una nota de premsa, Esteve s'ha compromès a donar informació detallada i veraç sobre els fets que han portat a la detenció de Tous.

Jordi Portabella ha criticat Alberto Fernández Díaz per haver anunciat, amb mig any d'antelació, que deixarà la Diputació de Barcelona.

Segons el republicà, aquesta decisió fa que es generi "encara més inestabililtat al voltant d'una institució que dóna serveis molt rellevants als municipis barcelonins i que darrerament està perjudicada per casos de corrupció produïts en altes esferes".

A més, ha considerat que "el pacte de CiU i PP a la Diputació està resultant ser tota una calamitat".

stats