Política 20/06/2011

Cayo Lara no pensa dimitir tot i la rebel·lió d'IU a Extremadura

El líder de la formació manté la seva oposició a investir un president del PP i admet que la decisió està "oberta" fins a l'últim minut

Joan Rusiñol
1 min

MADRIDEsquerra Unida d'Extremadura ha vulnerat els acords estratègics de la formació en l'àmbit estatal. Ho ha repetit diverses vegades avui el coordinador federal d'IU, Cayo Lara, molest per l'actitud de la federació extremenya que ahir va decidir facilitar un govern autonòmic del PP. Malgrat aquesta desautorització pública, Lara ha negat que tingui cap intenció de dimitir. Es manté al càrrec perquè, segons diu, ell ha "donat la cara" i ha defensat els acords de fons de la coalició i ha mantingut un discurs coherent amb el que exigeix la línia estratègica. És a dir, pactar amb el PSOE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això, ha reclamat als seus companys d'Extremadura que "compleixin els acords per ser corresponsables" amb la resta del partit. Ell, ha explicat, "hauria negociat amb el socialista Fernández Vara sobre la base de propostes programàtiques" perquè el PP "està a les antípodes d'IU". Ha admès que la decisió és difícil d'explicar als votants de la resta de l'Estat i que el compromís amb els ciutadans és "sagrat".

Demà es reunirà la presidència federal d'IU per prendre una decisió sobre eventuals expedients informatius o sancions, que avui no ha volgut avançar. "Serà l'estat de dret intern" qui decideixi, ha dit. Ara bé, ha subratllat diverses vegades que l'acord per facilitar la investidura del conservador José Antonio Monago no s'ajusta a la línia de "fer girar governs a l'esquerra". Lara ha apuntat, sense gaire convenciment, que la decisió final està "oberta" fins a l'últim minut.

stats