Política 13/08/2014

IU acusa el PP i CiU d'organitzar una "farsa" sobre la consulta i recalca que aquesta no ocultarà que "hi ha una reivindicació pel dret a decidir"

El diputat Alberto Garzón denuncia que els dos partits escenifiquen "que estan en desacord" quan en realitat "s'han posat d'acord en pràcticament tot" i aposta per reformar la Constitució

Efe
1 min
Alberto Garzón és el diputat més jove del Congrés de Diputats,  però lamenta que el seu cas sigui l'excepció a la norma.

MadridEl diputat d'IU Alberto Garzón ha acusat avui el PP i CiU d'organitzar "una farsa" al voltant de la consulta sobre la independència de Catalunya per interessos partidistes i ha reclamat diàleg per fer possible que les comunitats autònomes consultin els seus ciutadans. Garzón s'ha pronunciat així en ser preguntat per la possibilitat que s'ajorni el referèndum convocat per al 9-N si el Tribunal Constitucional no la permet.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El parlamentari d'IU ha acusat el PP i CiU d'"escenificar que estan en desacord" en temes fonamentals, "quan en realitat han estat d'acord al Congrés en pràcticament tot". Això no obstant, ha recalcat que aquesta "farsa" no ocultarà "que hi ha una reivindicació del dret a decidir", per la qual cosa ha demandat al govern d'Espanya que s'assegui amb el de Catalunya i estableixin "un diàleg clar i sincer".

Garzón ha apostat per modificar la Constitució per permetre a les comunitats autònomes exercir consultes i ha opinat que seria "antidemocràtic" negar-se a aquesta pretensió, ja que "des dels principis democràtics és impossible negar això". El parlamentari ha recordat que IU defensa un model federal, però és partidària de l'autodeterminació i del dret a decidir. Es tracta, ha dit, "de donar la paraula al poble perquè digui com es vol organitzar", no només respecte a Espanya, sinó també respecte "a les grans fortunes i empreses" o en economia, d'adaptar les institucions al que la gent demanda i obrir "l'oportunitat de sortir de la crisi de forma democràtica i justa".

stats