Política 21/12/2014

IU acusa Podem "d'ambigüitat ideològica" i de "sacrificar reivindicacions de l'esquerra" per guanyar més vots

Alberto Garzón creu que Podem s'assembla "cada vegada més" al PSOE en oblidar propostes com el republicanisme o el laïcisme

Europa Press
1 min

MadridEl candidat a les primàries d'IU per ser candidat a la Moncloa, Alberto Garzón, creu que Podem desenvolupa una estratègia d'"ambigüitat ideològica molt calculada" per intentar arribar a un electorat molt ampli que el porta a "sacrificar velles reivindicacions de l'esquerra", com el republicanisme, el laïcisme o l'ecologisme.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Europa Press, Garzón ha afirmat que les propostes de Podem s'assemblen "cada vegada més" a les històriques del PSOE. "Una socialdemocràcia que ja no té cabuda en l'actual marc de la Unió Europea", ha dit. I ha afegit que "són propostes impossibles de dur a terme perquè se situen en un marc en el qual no hi ha alternativa al neoliberalisme".

Davant d'això, presenta la proposta "rupturista" d'IU, que es preocupa "pels problemes del carrer" i que "va molt més enllà de la socialdemocràcia". "A nosaltres no ens preocupa Podem. Jo no vull donar resposta a Podem, jo vull donar resposta a la realitat social i a l'emergència social al carrer", ha argumentat.

Amb tot, ha lamentat que Podem refusés l'oferta d'IU de formar un bloc d'esquerres i els ha animat a explicar als ciutadans per què s'oposen a l'acord.

stats