Política 08/06/2015

Iceta creu que Chacón "s'hauria de plantejar" optar a les primàries per ser cap de llista del PSC al Congrés

El líder dels socialistes catalans vol que l'exministra sigui la cap de cartell del partit, tal com va fer el 2011

Efe
1 min
Miquel Iceta, durant la nit electoral / EFE

BarcelonaEl líder del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat aquest dilluns que l'exministra Carme Chacón "s'hauria de plantejar" presentar-se a les primàries del PSC per liderar el cartell del PSC a les eleccions generals per Barcelona. "Per fer primàries fan falta candidats. Necessitem cap de llista al Congrés per Barcelona. Personalment, crec que Carme Chacón s'ho hauria de plantejar", ha opinat Iceta en un missatge en el seu compte de Twitter. L'exministra socialista ja va ser cap de llista el 2011.

Segons han explicat fonts del PSC a l'agència Efe, Chacón es planteja presentar-se a les primàries per liderar el cartell del PSC a les eleccions generals per Barcelona, tot i que encara no ha pres una decisió definitiva sobre aquesta qüestió, com ja va fer saber a Iceta aquest dissabte en una conversa en el marc del Consell Nacional del PSC.

L'1 de juny es va iniciar el termini per presentar precandidatures, i aquest dissabte passat va arrencar també la recollida d'avals de les precandidatures, el termini del qual acaba el 30 de juny, abans que les candidatures siguin proclamades definitivament el 6 de juliol. Les primàries se celebren el 26 de juliol.

En el cas que cap dirigent decidís presentar-s'hi, el mètode per elegir el cap de llista al Congrés es duria a terme per designació de la direcció, com ha passat fins que es van instaurar les primàries, però fonts socialistes creuen que no s'arribarà a tal supòsit i finalment hi haurà un candidat en el procés de primàries.

stats