Política 26/09/2016

Iceta nega que Sánchez quedi "afeblit" després del 25-S

El president del PSC, Àngel Ros, afirma que el líder del PSOE "té tota la legitimitat per tirar endavant les seves propostes"

Ara
2 min
El líder del PSC en funcions, Miquel Iceta, durant l'entrevista a TV3

BarcelonaEl primer secretari en funcions del PSC, Miquel Iceta, admet que els socialistes han tret uns "resultats dolents" a les eleccions basques i gallegues d'aquest diumenge, però assegura que podrien haver sigut pitjors si el PSOE hagués facilitat un govern del PP a l'Estat. "Si Pedro Sánchez hagués cedit davant dels que li demanaven un pacte amb el PP, els resultats haurien sigut molt pitjors", ha assegurat aquest dilluns en una entrevista a TV3. "Estaríem parlant d'hecatombe i de pràctica desaparició", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, Iceta ha negat que Sánchez hagi quedat "afeblit" després d'aquests últims comicis. Al contrari, considera que els resultats avalen la recerca d'un govern alternatiu amb Podem i C's, tal com defensa el líder del PSOE: "El plantejament polític de Sánchez és el correcte i caldria que se seguís", ha dit. A l'espera del que passi dissabte al comitè federal del PSOE, Iceta ha descartat que Sánchez "faci un pas enrere": "No pactarà amb el PP, no deixarà al PP governar", ha assegurat.

Amb tot, el candidat a les primàries del PSC ha atribuït els mals resultats del 25-S al "soroll intern" dels 'barons' socialistes –que, com Susana Díaz, demanen que es faciliti un govern popular– i a l'aparició de Podem. "Al PSOE li ha sortit competència per l’esquerra, mentre que al PP no li ha sortit competència", ha argumentat, i encara ha ofert una altra explicació a la derrota electoral: "Si no fem una reforma territorial amb profunditat, seguirem tenint mals resultats a les nacions històriques.

En roda de premsa poc després, el president del PSC, Àngel Ros, també ha associat els mals resultats dels socialistes el 25-S amb el rebombori intern causat pels 'barons' crítics amb Sánchez, a qui ha traslladat tot el suport del PSC. "Pedro Sánchez te tota la legitimitat per tirar endavant les seves propostes. I si es veuen qüestionades aquestes propostes, té tota l’autoritat moral i tot el dret del món per demanar que es convoquin primàries", ha dit, després que el líder del PSOE anunciés la seva intenció de convocar un congrés amb primàries a l'octubre. Ros ha insistit, això sí, que Sánchez també té tot el dret a "buscar una alternativa de progrés" al govern espanyol.

stats