Política 14/10/2016

Iceta garanteix per carta als militants del PSC que el partit votarà 'no' a Rajoy "faci el que faci el PSOE"

El primer secretari en funcions dels socialistes catalans avisa, però, que "no seria positiu" trencar la relació federal entre els dos partits

Efe
2 min
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en roda de premsa / ACN

BarcelonaEl primer secretari en funcions del PSC i candidat a la reelecció, Miquel Iceta, ha enviat aquest divendres una carta a la militància del seu partit demanant el vot a les primàries d'aquest dissabte i deixant clar que els socialistes catalans es mantindran en contra de la investidura de Mariano Rajoy "faci el que faci el PSOE".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la missiva, Iceta comença referint-se a la situació al PSOE i insisteix a reclamar "una consulta a la militància sobre un eventual canvi de posició respecte a la investidura de Rajoy", un punt que la gestora al capdavant de Ferraz ja ha descartat.

El PSOE amenaça de separar-se del PSC si no acata l’abstencióSobre les "veus que posen en qüestió la relació del PSC amb el PSOE", Iceta opina que la "unificació socialista del 78 va ser la decisió política més encertada de la història del socialisme a Catalunya" i que "ha estat un èxit que s'ha de mantenir".

"És un fet innegable que el socialisme espanyol es troba en una situació delicada. I no seria positiu ni per al PSC ni per al PSOE trencar la seva relació federal. Afegiria nous problemes sense resoldre'n cap. Al contrari, hem de contribuir a resoldre la difícil situació creada, des de la coherència política", diu.

Rebuig dels "canvis de rumb" sense una "profunda reflexió"

Davant d'aquest context, Iceta ha reivindicat el seu "lideratge sòlid, influent i reconegut dins i fora del partit, a Catalunya i en el conjunt Espanya" i, per això, ha demanat el vot en primàries per "afrontar de forma consensuada els necessaris canvis polítics i organitzatius" al PSC.

Uns 17.935 militants del PSC i de la Joventut Socialista de Catalunya (JSC) podran votar en les primàries per elegir el nou líder del partit -en les quals s'enfronten Iceta i la seva número dos, Núria Parlon-, encara que 698 persones han sol·licitat votar telemàticament i ja podran fer-ho des de les 16.00 hores d'aquest divendres.

"Demano el teu vot si penses que no convé introduir canvis en el nostre rumb i les nostres posicions polítiques fonamentals sense una necessària i profunda reflexió col·lectiva. Saps que al partit li fa falta tenir una estratègia i missatge consistents, que la gent entengui i no vagi canviant cada poc temps en funció de modes o rampells", apunta Iceta en la carta, en un retret indirecte a la seva rival.

Finalment, també esgrimeix la seva "experiència" i mentalitat "oberta i integradora" per poder seguir desenvolupant la seva tasca al capdavant del partit i "tenir tota la força dels socialistes per seguir plantant cara a la insensata deriva independentista al Parlament".

stats