Política 25/09/2016

Iceta i Parlon defugen el cos a cos per les primàries

M.r.
2 min
Els dos aspirants a liderar el PSC, Núria Parlon i Miquel Iceta, van exhibir cordialitat.

BarcelonaL’ambient de primàries al PSC es feia notar a la Festa de la Rosa de Gavà. El primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, va arribar vestit amb la samarreta de la seva campanya, dues lletres que sonen com el seu nom: IZ. Els partidaris de l’aspirant, Núria Parlon, competien també amb el seu disseny, el cognom de la candidata amb les dues últimes lletres subratllades amb vermell, com el logo de YouTube.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La pugna interna del 15 d’octubre, però, va quedar dissimulada en els discursos. Iceta (ja amb camisa) i Parlon van preferir centrar-se a donar suport a Pedro Sánchez i parlar de la situació política catalana i espanyola abans que enviar missatges en clau interna.

L’alcaldessa promet renovació

Parlon va ser la que va dedicar més part del discurs a les primàries. L’alcaldessa de Santa Coloma va exposar la necessitat de renovació del partit, un dels seus missatges clau per postular-se com a primera secretària per davant d’Iceta: “És un procés de renovació constructiu, que només vol sumar, vol posar al capdavant tota una generació que vol entomar el lideratge del nostre partit”, va explicar.

Iceta, en canvi, només es va referir a Parlon quan va subratllar que el que havia dit ho poden dir “tots els socialistes” i va mantenir que, tot i la pugna, la del PSC “és una família unida”. Va evitar fer campanya explícitament, però es va posar els militants a la butxaca fent apel·lacions a l’orgull socialista i agraint el suport dels assistents en la seva etapa de primer secretari, que va resumir en una imatge: “Sense vosaltres no hi hauria hagut ball”.

Tot i que en els últims dies han evidenciat diferències de discurs, la cordialitat va presidir els intercanvis entre els dos aspirants. La principal discussió va ser, precisament, per les samarretes. Parlon va regalar-l’hi a Iceta, però el primer secretari socialista li volia vendre la seva: “Però que jo te l’he regalat!”, va exclamar des del faristol l’alcaldessa. Finalment el primer secretari va cedir: això sí, va deixar clar que el seu equip no n’hi deixava passar ni una, i que hauria de posar els cinc euros que val de la seva butxaca.

stats