Política 23/06/2017

Iceta està convençut que els ajuntaments del PSC no faran "coses il·legals" l'1-O

El primer secretari socialista creu que la consulta no dependrà dels municipis i qualifica de "broma de mal gust" dir que la votació plantejada pel Govern tindrà garanties

Ara
2 min
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en roda de premsa / ACN

BarcelonaEls ajuntaments del PSC no faran "coses il·legals" l'1 d'octubre, dia en què s'hauria de celebrar el referèndum anunciat pel Govern. Així ho ha afirmat el primer secretari socialista, Miquel Iceta, en una entrevista a Ràdio 4, després que diversos ajuntaments del seu partit hagin dit que no s'oposaran a la votació. Iceta, però, s'ha mostrat convençut que la consulta no dependrà dels consistoris. "Que va dependre d'ells el 9-N?", s'ha preguntat, i ha lamentat que es vulgui culpar els ajuntaments del "fracàs anunciat" del referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I és que malgrat que el Govern no vol fer un procés participatiu, el líder del PSC ha insistit que "un referèndum no es farà", argumentant que l'1-O no té garanties. "En aquestes circumstàncies, parlar de garanties és una broma de mal gust", ha dit en referència a l'acte del 4 de juliol per explicar els detalls de la consulta, i ha afegit que "les garanties les donen lleis i l'estat de dret", i que "la resta són discursos".

Sigui com sigui, i davant la voluntat de l'executiu de tirar endavant l'1-O, Iceta ha descartat que l'Estat suspengui l'autonomia de Catalunya. "L'Estat té instruments per fer prevaldre l'estat de dret, però no implicarà en cap cas la suspensió de l'autonomia". L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i nova membre de la direcció del PSOE, Núria Parlon, va dir aquest dijous que Ferraz podria apel·lar a la comunitat internacional si l'Estat suspenia l'autonomia catalana.

stats