Política 15/05/2015

Iceta denuncia que l'"interès partidista" estigui interferint en la seguretat dels catalans

El líder del PSC assegura des de Sant Sadurní que ERC ha demostrat "un cop més, que no és de fiar"

Sara González
1 min
Miquel Iceta amb Susanna Mérida, la candidata de Sant Sadurní d'Anoia

Sant Sadurní d'AnoiaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que està "escandalitzat" perquè s'hagi produït una situació com la de la presumpta xivatada de la policia nacional sobre els Mossos d'Esquadra que estaven investigant els jihadistes de Sabadell. Amb tot, ha denunciat que "l'interès partidista" estigui "interferint en un tema tan crucial" com la seguretat dels ciutadans i ha instat el govern espanyol i català, un cop més, a dialogar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La lluita antiterrorista ha de quedar al marge del combat partidista", ha subratllat Iceta, que ha afegit que els ciutadans no poden ser "hostatges" de la "imperícia i el sectarisme" dels partits amb l'"espectacle" que estan donant.

Petició de lleialtat

Des de Sant Sadurní, Iceta ha demanat a la resta de partits que siguin "de paraula". I és que en aquest municipi ERC va trencar a mig mandat el pacte amb el PSC, que ostentava l'alcaldia, i es va aliar amb CiU, que ara governa. "ERC ha demostrat, un cop més, que no és de fiar", ha sentenciat tot assegurant que la situació a Sant Sadurní va ser un "cas com un cabàs".

"Parlar d'altres coses"

Sobre la decisió de la Junta Electoral Central de fer retirar les estelades dels edificis, el líder dels socialistes ha insistit que és una "resolució lògica" que no és difícil de complir. "S'ha de ser respectuós amb la neutralitat", ha precisat. Amb tot, ha lamentat que hi hagi partits que vulguin utilitzar la polèmica per "parlar d'altres coses", és a dir, del procés sobiranista, per apartar el debat de les qüestions estrictament municipals.

stats