Política 30/07/2016

Iceta diu que el PSOE només intentarà la investidura si Rajoy fracassa

El líder del PSC considera que seria un "frau democràtic" que Rajoy no intentés la investidura

Acn
1 min
Miquel Iceta durant la roda de premsa d'aquest dimarts, l'endemà d'anunciar que opta a liderar el PSC / CÈLIA ATSET

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, no tanca la porta al fet que el líder del PSOE, Pedro Sánchez, acabi a la Moncloa. En una entrevista a l'ACN, el socialista ha assegurat que si el president del PP, Mariano Rajoy, fracassa en el seu intent de ser reelegit o si finalment decideix no presentar-se a la investidura, el secretari general del PSOE ho intentaria, com ja va fer després del 20-D.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iceta, però, ha advertit que aquest nou intent dependrà sempre d'un primer moviment que ha de fer Rajoy. Els socialistes només "explorarien" la possibilitat d'optar a la investidura després d'un fracàs o renuncia a Rajoy. "Els ciutadans han de saber que, si el PP no se'n surt, el PSOE intentarà fer un esforç per trobar una sortida a aquest embús, però no abans, ni un segon abans", ha sentenciat.

Ha criticat que seria un "frau democràtic" si el líder del PP, després de l'encàrrec que li ha fet el rei Felip, no convoqués aviat una sessió d'investidura. No fer-ho, ha opinat Iceta, seria "incomplir la Constitució".

La situació política a Madrid és convulsa aquests dies, i Miquel Iceta ha insistit que si, fruit dels moviments de Rajoy, el PP acaba per no poder-lo fer president, els socialistes prendran el comandament.

stats