Política 21/09/2014

Iceta lamenta que Mas sigui un “insensat” i Rajoy un “covard”

El líder del PSC reivindica que la solució al conflicte territorial passa perquè els catalans votin

Sara González
2 min
Pedro Sánchez, Miquel Iceta a la Festa de la Rosa a Gavà / TJERK VAN DER MEULEN

GavàAl PSC se li ha ficat entre cella i cella consolidar-se com el partit que fa d'àrbitre del procés sobiranista. El líder del partit, Miquel Iceta, ha tornat a reivindicar aquest diumenge a la Festa de la Rosa que el PSC celebra a Gavà que la via per superar el conflicte entre Catalunya i Espanya passa per la negociació, el diàleg i el pacte i no pels posicionaments extrems que, segons la seva opinió, representen el president de la Generalitat, Artur Mas, i el president espanyol, Mariano Rajoy. "Un és un insensat i l'altre és un covard", ha sentenciat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iceta ha assegurat que el seu objectiu és que el PSC sigui el partit "del sentit comú" davant un conflicte en què el principal responsable, ha dit, és un PP que es va "carregar l'Estatut, que ara no es capaç d'oferir "una solució" i que diu que "no a tot". Però també d'un president català que s'ha posat "en mans d'ERC" i que ha situat el país en un "carreró sense sortida".

Tot i que ha agraït al líder del PSOE, Pedro Sánchez, el seu "compromís" amb la reforma federal, Iceta ha subratllat que "no hi haurà solució a aquest problema si no poden votar els ciutadans". Amb tot, el primer secretari del PSC ha volgut explicar per què els socialistes catalans van votar a favor de la llei de consultes aquest divendres. Segons Iceta, aquesta llei no ha de servir per convocar la consulta del 9-N: "És com treure's el carnet de conduir i voler pilotar un avió".

Collboni demana al PSOE que tingui en compte la consulta

Qui ha reivindicat un canvi d'actitud del PSOE davant la consulta ha estat l'alcaldable del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, que ha advertit a Sánchez que cal tenir "empatia" i "capacitat de donar resposta" perquè els ciutadans no pensin que el PSOE és el mateix que el PP. "La resposta segurament no ens la podem imaginar i fins i tot pot ser un tabú. Quan un canvi està en marxa, les respostes del passat ja no serveixen, cal trobar noves paraules i noves respostes", ha avisat.

stats