Política 19/06/2015

Iceta envia una carta a la militància del PSC en què demana els avals per ser candidat el 27-S

El primer secretari dels socialistes, que de moment no té rival a les primàries, assegura que té ganes de defensar el projecte socialista tot i el context "dificilíssim"

Europa Press
1 min
Miquel Iceta, en una imatge d'arxiu / PERE VIRGILI

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha enviat aquest dijous una carta a la militància on demana els avals per concórrer a les primàries obertes a la ciutadania que organitza el partit per elegir el pròxim candidat socialista a la presidència de la Generalitat, que s'escollirà a les plebiscitàries del 27-S.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la missiva, a la qual ha tingut accés Europa Press, recorda que el termini per avalar acaba el 30 de juny i assegura que té moltes ganes de defensar el projecte socialista, conscient que ha de fer-ho en un "context dificilíssim".

Iceta recupera els retrets que va dirigir al president de la Generalitat, Artur Mas, aquest dijous al Parlament, quan va negar el caràcter plebiscitari del 27-S i li va retreure que la seva voluntat d'aconseguir la independència per la via unilateral és "una via condemnada al fracàs". "El 27-S no es decideix sobre la independència, sinó que es decideix si perdem quatre anys més en embolics que només porten a un carreró sense sortida o comencem un camí per trobar solucions justes", reflexiona per reivindicar la seva candidatura.

Ara com ara ningú més en el partit s'ha postulat per rivalitzar a les primàries amb Iceta, i si finalment ningú ho fa, el PSC apostarà per designar-lo com a candidat en un consell nacional.

stats