Política 21/01/2017

Iceta defensa la neutralitat del PSC: "En les primàries es pronuncien els militants, no els aparells"

El primer secretari socialista avisa que estaran "atents" als projectes que definiran els candidats

Maiol Roger
1 min
Miquel Iceta ahir en roda de premsa amb Fernández Vara.

BarcelonaNomés un dirigent socialista, Patxi López, ha expressat formalment la voluntat de presentar-se a les primàries per ser el secretari general del PSOE. La pugna, però, es preveu entre tres: l'actual gestora espera el pas de l'andalusa Susana Díaz i sectors de les bases animen l'anterior líder, el defenestrat Pedro Sánchez. Quin serà el paper del PSC? La seva executiva va prometre neutralitat en el procés de primàries, i avui el primer secretari, Miquel Iceta, ha justificat la decisió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Com a comissió executiva no ens definirem ni a favor ni en contra de cap candidatura", ha dit Iceta, que ha animat "tots els companys que creguin que estan en bones condicions" a pensar si el seu projecte es pot concretar en una candidatura. "Tenim simpatia per tots els socialistes". Es presenti qui es presenti, ha deixat clar, la direcció del PSC mantindrà la neutralitat. "Les primàries són el gran moment perquè els militants es pronunciïn, i no pas perquè els aparells i les direccions dels partits indiquin què han de fer".

En el que sí que participarà activament el partit, ha deixat clar Iceta, és en la definició del projecte socialista, en què els socialistes estaran "atents". "Som conscients de les dificultats que tenim en aquest moment, i el que el PSC farà és implicar-se de forma molt activa a trobar la solució". El PSC no vol guanyar-se l'antipatia de cap candidat en un moment en què està redefinint la seva relació amb el PSOE. Iceta busca allunyar les veus més crítiques amb els socialistes catalans, que demanen excloure'ls de les primàries.

stats