Política 05/03/2017

Iceta veu l'acte d'ERC a favor del referèndum com un indicador que hi haurà eleccions

El portaveu d'En Comú Podem, Xavier Domènech, ha celebrat que Junqueras torni a apostar pel referèndum i ha assegurat que els comuns l'han "defensat com ningú"

Ara
1 min
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, al Parlament

BarcelonaL'acte d'ERC d'aquest dissabte ha provocat les primeres reaccions dels partits. Per part dels socialistes, el primer secretari del partit, Miquel Iceta, ha assenyalat que "és molt evident" que hi haurà eleccions aviat després de "veure el gran acte" dels republicans. "Saben que el que volen no ho aconseguiran i s'estan preparant per al que saben que és el final d'aquesta història: unes noves eleccions", ha afirmat en declaracions des de Tarragona recollides per l'ACN.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, el portaveu d'En Comú Podem, Xavier Domènech, ha contestat a les crides que ERC va fer aquest dissabte perquè apostés pel referèndum i ha assegurat que els comuns han "defensat com ningú" el referèndum, l'han col·locat a l'agenda estatal i hi han buscat suports internacionals. "M'alegro que ERC, després de dues campanyes electorals dient que el referèndum és una pantalla passada, vingui al nostre espai", ha subratllat des de l'Hospitalet abans de participar en l'últim taller de debat ideològic de cara a l'assemblea fundacional dels comuns.

El secretari de comunicació de C's, Fernando de Páramo, també ha contestat a les paraules del líder republicà, Oriol Junqueras, sobre el diàleg bilateral amb Rajoy sense renunciar al referèndum i l'ha acusat de dir "una cosa a Barcelona i una altra a Madrid" per intentar "fer content a tothom". De Páramo ha tornat a demanar a Junqueras i al Govern que abandonin el procés sobiranista i que "es posin a treballar d'una vegada per a tothom i que deixin d'enredar".

stats