Política 23/02/2016

Iglesias avisa el PSOE que si pacta amb Ciutadans acabarà anant agafat de la mà del PP

El líder de Podem diu que només acceptaria una abstenció de Rivera en un govern dels socialistes amb la formació lila

Europa Press
2 min
Pablo Iglesias, en roda de premsa / EFE

MadridEl secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha avisat que si aquest dimarts el PSOE anuncia un "acord de govern" amb Ciutadans ja "haurà triat emprendre un viatge amb el PP" perquè no tindrà vots suficients per a la investidura i haurà de negociar amb els populars tal com sempre han volgut els d'Albert Rivera.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a la SER, el líder de la formació lila ha instat el PSOE a treballar per aconseguir l'abstenció de Ciutadans perquè surti endavant un govern de PSOE, Podem, IU i Compromís. "Si aconsegueixen que s'abstinguin, bona feina, però si el PSOE es planteja que hi pot haver govern negociant simultàniament amb Ciutadans i amb Podem, nosaltres diem que no és possible", ha etzibat. Els negociadors de Podem es reuniran aquest dimarts amb els del PSOE a les 16.00 hores i després s'hi sumaran els d'IU i Compromís.

De fet, Iglesias ha avisat el PSOE que "en política no es pot nedar i guardar la roba" i pretendre pactar a dreta a esquerra, com diuen els socialistes. Així, s'ha mostrat convençut que les bases del PSOE preferirien un acord amb els partits d'esquerra. "Tant de bo no els traeixin", ha dit.

Preguntat pel fet que els grups d'esquerra només sumin 161 diputats, Iglesias ha apostat per aconseguir que els partits nacionalistes i independentistes facilitin la investidura. "Entenc que poden tenir bones raons per facilitar, encara que fos per passiva, un govern de progrés a Espanya", ha dit poques hores abans de la seva reunió amb Democràcia i Llibertat i ERC.

El líder d'En Comú Podem, Xavier Domènech, per la seva banda, ha explicat en una entrevista a TVE que en les negociacions d'aquest dilluns es van centrar en debatre el model econòmic. Amb tot, ha subratllat que això no vol dir que tinguin voluntat de deixar la qüestió del referèndum "per al final". Domènech ha insistit que no hi ha hagut a l'estat espanyol un "reconeixement ple de la realitat plurinacional". Ha recordat, a més, que Rivera els va considerar un "perill públic" per defensar que Espanya és una "nació de nacions".

stats