Política 26/01/2015

Iglesias adverteix el PP que se li esgota el temps

El líder de Podem diu que la victòria no serà fàcil perquè s’enfronten amb la “màfia”

Salvador Almenar
3 min
Iglesias adverteix el PP que se li esgota el temps

ValènciaActes com el que ahir va organitzar Podem a València són dels que animen el seu secretari general, Pablo Iglesias, a assegurar sense embuts que guanyaran les eleccions generals a Espanya previstes per a finals d’aquest any. I és que la presència de les 8.000 persones que omplien el pavelló de la Font de Sant Lluís i que van rebre Pablo Iglesias al crit de “president, president” demostra, segons el líder de Podem, que el canvi polític a l’Estat no és cap quimera. Tant és així que Iglesias, en l’últim gran acte abans de la manifestació que dissabte espera omplir els carrers de Madrid, va pronosticar que el dia 31 de gener començarà el “compte enrere per a Mariano Rajoy” a la Moncloa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Emulant el tic-tacd’un rellotge, el líder de Podem va assenyalar que ha arribat el moment de fer fora del poder el PP. Aquest serà el missatge que mirarà de traslladar la Marxa del Canvi, el nom amb què ha batejat la convocatòria de dissabte a Madrid. La manifestació no demanarà “res” concret al govern espanyol i no tindrà cap altre objectiu que transmetre valors als governants. “Espanya vol canvis, que sou uns pocavergonyes, uns inútils!”, va etzibar Pablo Iglesias, abans d’assegurar davant de milers de persones: “Els guanyarem les eleccions”.

Malgrat que el públic es va mostrar entregat a la causa, l’aspirant a instal·lar-se a la Moncloa durant la pròxima legislatura va enviar un missatge als més escèptics, a qui va demanar confiança en les seves possibilitats. “No tenim diners dels bancs, no tenim mafiosos que ens protegeixin, però us tenim a vosaltres i volem que el 31 els demostrem que som molts més i que de vegades David pot guanyar Goliat”.

A pocs dies de començar el “compte enrere” per desbancar Rajoy de la presidència del govern, Pablo Iglesias va acceptar el cos a cos amb el líder del PP. Va advertir que precisament per les bones expectatives electorals de Podem i pel “nerviosisme” que això causa en els seus contrincants polítics, fins a les eleccions rebran “molts atacs”. “Tenim la màfia enfront”, va afirmar. “¿Penseu que es deixaran guanyar així, perquè sí?”, va afegir sense especificar si es referia al PP o a la “casta” política en general.

Per contra, sí que va parlar clar i sense embuts del PP en el capítol sobre corrupció. En aquest sentit va dir que el problema no és si Luis Bárcenas surt de la presó, ja que va considerar que l’extresorer del PP “no és més que una foto” que reflecteix el “funcionament del govern d’aquest país”, que va definir com un “aparell de finançament il·legal que serveix perquè manin els que no es presenten a les eleccions”. “Qui posava els bitllets de 500 euros a la seu del PP? Els que compren la sobirania popular: constructors mafiosos que compren el partit del govern perquè legisli a favor seu”, va afirmar. Un comportament que, segons va dir, té les hores comptades si Podem guanya les generals.

Evitar acabar com Grècia

Pablo Iglesias també es va referir a les eleccions que ahir es van celebrar a Grècia i els seus resultats, que al matí ja es va pronosticar que donarien la victòria a Syriza. Després de fer un repàs de la situació econòmica de Grècia -segons Iglesias causada per les mesures adoptades pels socialistes i populars grecs-, el líder de Podem es va mostrar esperançat que arribi aviat el canvi polític a Espanya per evitar un desenllaç com el grec. “Jo no vull que converteixin el meu país en Grècia i per això els hem de guanyar”, va advertir.

stats