NOVES ELECCIONS
Política 01/05/2016

Iglesias vol demanar al PSOE que entri al seu govern "com un aliat" si guanya el 26-J

El líder de Podem afirma que "defensar la pàtria és defensar la seva classe obrera", a qui contraposa amb el govern espanyol en funcions, que no treballa pel fet de no haver volgut anar al Congrés

Efe / Ara
2 min
Iglesias, en la manifestació de l'1 de maig a Puertollano

BarcelonaEl secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha afirmat aquest diumenge a Puertollano (Ciudad Real) que, si el seu partit guanya les eleccions generals del 26 de juny, demanarà al PSOE que entri al seu govern "com un aliat", encara que ha reclamat als socialistes que "rebaixin el to".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iglesias, que ha assistit a la manifestació del Primer de Maig a Puertollano al costat d'altres dirigents de Podem, com a mostra de suport als treballadors de la central termoelèctrica Elcogas, ha demanat als socialistes que rebaixin el to: "Perquè estem escoltant-los amb molta obsessió cap a nosaltres i nosaltres no veiem el PSOE com un adversari, sinó com un aliat". El líder del PSOE, Pedro Sánchez, va acusar el partit d'Iglesias d'haver "traït" l'objectiu amb què va néixer, per exemple.

El líder de Podem, que s'ha mostrat "prudent" amb les enquestes i ha declinat comentar-les, ha apuntat: "Vam sortir a derrotar el Partit Popular i per això volem unir més companys i companyes en una gran coalició, en la direcció de fer el 'sorpasso', si és que es tracta de superar el PP".

I encara ha afegit: "Defensar la pàtria és defensar la seva classe obrera, que és la que paga impostos i no té empreses a Panamà, i és a aquests treballadors als quals fan fora dels seus llocs de treball si no hi assisteixen amb regularitat, a diferència del govern [espanyol] en funcions, que no ha volgut assistir al Congrés perquè el Congrés controli la seva funció".

En aquest sentit, ha advocat per un govern que derogui les dues últimes reformes laborals, la del PP i la del PSOE, "no perquè siguin injustes, sinó perquè són ineficaces". En el darrer ple de la breu legislatura, Podem ja va posar a votació aquesta mesura, però els socialistes es van abstenir –la penúltima reforma laboral és del govern de José Luis Rodríguez Zapatero.

stats