Política 29/02/2016

Iglesias, sobre l'oferta del PSOE: "Això no és seriós"

Homs acusa Sánchez de fer "la tècnica de l'estruç" amb Catalunya en la proposta a En Comú Podem

Mariona Ferrer I Fornells / Ara
2 min
El líder de Podem, Pablo Iglesias, a l'hotel Ritz de Madrid. EFE

Madrid / BarcelonaDesprés del pacte amb C's i a poques hores del discurs d'investidura, el secretari general socialista, Pedro Sánchez, ha enviat una proposta aquest dilluns a les forces d'esquerres per estirar els seus vots per fer-lo president. Ara bé, l'oferta no ha agradat al partit morat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El mateix secretari general de Podem, Pablo Iglesias, considera que el document del PSOE és un "còpia i enganxa" del pacte amb C's que "amaga les mesures més vergonyoses". "Això no és seriós", ha piulat.

El document de "Jekyll i Mr Hyde"

El número dos de Podem, Íñigo Errejón, ha assegurat que quan han llegit el document han tingut "la sensació de 'déjà vu'". De fet, parla del xoc de versions entre C's i PSOE sobre l'acord qualificat "el document de Jekyll i Mr Hyde". "Demanem claredat", ha exigit. "Podríem rebre el document en anglès i la posició nostra seria molt similar", ha conclòs.

Per la seva banda, el secretari d’economia de Podem, Nacho Álvarez, veu "difícil" que la nova oferta plantegi una "política social avançada" que recuperi drets perduts perquè es basa en l’acord amb C’s. En aquest sentit, ha qualificat el pacte entre els partits de Pedro Sánchez i Albert Rivera com un acord que consolida una "austeritat light".

Álvarez ha admès que encara no s’ha llegit els cinc documents que aquest dilluns el PSOE ha enviat a Podem, En Comú Podem, Compromís, En Marea i Esquerra Unida, però ha avançat que s’haurà de fer una anàlisi global dels documents.

Homs acusa Sánchez de fer la "tècnica de l'estruç"

Al seu torn, el portaveu de Democràcia i Llibertat al Congrés, Francesc Homs, ha acusat Sánchez de fer la "tècnica de l'estruç" amb Catalunya. "Em sorprèn la incapacitat imaginativa de donar solucions", ha dit criticant que l'única proposta federal dels socialistes en el document enviat a En Comú Podem sigui "aplicar l'Estatut". "El PSOE s'ha posat en mans de C's", ha conclòs, criticant també la proposta de llei de llengües, perquè considera que amb la immersió lingüística a Catalunya això ja està resolt.

El PSOE: "Ha arribat l'hora de la veritat"

El portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, ha lamentat que Podem rebutgi la nova oferta i ha recordat que si l'octubre del 2014 Pablo Iglesias amenaçava el PSOE que hauria d'escollir entre donar la presidència a Mariano Rajoy o bé al partit morat, ara ha de fer al revés. "Ha arribat l'hora de la veritat: han d'escollir fer socialista a Sánchez o bé indultar políticament a Rajoy -ha dit-. És una llàstima que no vulguin seure ara mateix". Amb tot, ha recordat que el document "no té data de caducitat" i que es pot ampliar.

stats