Política 26/06/2015

Iglesias lloa la "maduresa" d'ICV per tancar un acord amb Herrera per al 27-S i les generals

El secretari general de Podem veu "'feeling'" amb els ecosocialistes per segellar la confluència a les eleccions catalanes, que també inclourà EUiA i Procés Constituent, i una entesa per als comicis espanyols

Joan Serra
2 min
Pablo Iglesias i Joan Herrera, en un moment de la reunió / ACN

BarcelonaEl coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, i el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, s'han reunit aquest divendres al matí per ultimar una entesa de cara a les eleccions del 27-S i els comicis generals, tal com apuntava l'ARA en la seva edició d'avui. En una breu compareixença de premsa després de la trobada a la seu dels ecosocialistes, Iglesias ha destacat la "maduresa" d'ICV i el "'feeling'" amb la formació que lidera Herrera per segellar una entesa, tant a les eleccions catalanes com a les espanyoles. "Hem de trobar la fórmula més adequada per a Catalunya i Espanya", ha exposat el líder de Podem, que ha destacat que el diàleg ha avançat en una "línia interessant". En la candidatura de confluència del 27-S, un acord que es preveu imminent, també hi seran EUiA i Procés Constituent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al seu torn, Herrera ha subratllat que els dos partits es troben davant "d'una oportunitat històrica" per associar la "sobirania" a la "justícia social" i "l'equitat". "Anem bé", ha exposat el líder d'ICV, que ha destacat "l'objectiu compartit de fer el tomb a Catalunya". "Els nervis d'alguns ens demostren que tenim arguments suficients per fer el tomb", ha insistit Herrera, que ha assegurat que amb Iglesias comparteixen el "diagnòstic" de la situació, no només a Catalunya sinó també a l'Estat. En la trobada també hi han participat Dolors Camats, Ernest Urtasun i Josep Vendrell, per part ecosocialista, i Gemma Ubasart i Jordi Bonet, a banda de l'equip d'Iglesias, per part de Podem. ICV ha convocat per aquest divendres a la tarda un consell nacional en el qual es debatran els passos endavant tant amb Podem com a altres forces.

Iglesias: "El lideratge no és la qüestió principal"

El secretari general de Podem, que aquest matí també es reuneix amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau -ha fet el trajecte entre la seu d'ICV i la plaça de Sant Jaume a peu-, ha tret ferro a la qüestió del lideratge, un escull que les negociacions entre ICV, EUIA, Podem i Procés Constituent encara no ha resolt. Iglesias defensa que el més rellevant és la força del canvi "des de baix", com va destacar ahir al míting de Badalona. Tampoc està resolta la qüestió de la marca, tot i que l'ARA ja va avançar que es treballa en diverses fórmules, com Ara Catalunya, proposada per ICV. Podem voldria que a les paperetes electorals també hi hagués la seva marca. "A Catalunya pot haver-hi fórmules més generoses", ha insistit Iglesias, que ha recordat que per Podem les primàries per triar el cap de llista són irrenunciables. Els ecosocialistes també ho assumeixen i ja donen per fet que no encapçalaran la candidatura. A les negociacions s'ha treballat en el codi ètic, les primàries, el finançament i també la inclusió del dret a decidir en el programa, element detallat per aquest diari la setmana passada. Iglesias ha subratllat que Podem es defineix com una "força plurinacional".

stats