Política 25/10/2016

Iglesias: "Les nostres organitzacions territorials decidiran si trenquen amb el PSOE"

El secretari general de Podem critica la decisió del PSOE de permetre la investidura de Rajoy

Ara
1 min
Iglesias es postula  Per liderar l’oposició 
 A “la gran coalició”

BarcelonaEl secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha advertit avui en una entrevista a la Cadena SER que alguns pactes de govern amb el PSOE poden perillar després que el consell federal dels socialistes decidís diumenge permetre la investidura de Mariano Rajoy. "La decisió depèn dels nostres militants i de les nostres organitzacions territorials", ha dit Iglesias, però ha afegit que "és evident" que l'acord entre PP i PSOE "pot posar en perill els programes electorals" pactats. El líder de Podem ha avançat que des de les Balears "arriba un bon feedback", a diferència d'Extremadura o Castella-la Manxa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iglesias ha pronosticat també que el nou govern no serà tan breu com es preveu i ha recordat que, encara que en minoria, el PP mantindrà el poder executiu "i el de convocar eleccions quan vulgui", una possibilitat que debilita tant el PSOE com Ciutadans. "No és normal que torni a governar el partit més corrupte d'Espanya", ha criticat.

A preguntes de la periodista Pepa Bueno, Iglesias ha reconegut que en diferents aspectes no està d'acord amb Íñigo Errejón però ha defensat que, almenys, debaten "parlant obertament" i ha criticat que la resta de formacions solucionen els conflictes interns "amb filtracions interessades a la premsa o amb 'off the records'" i ha recordat la recent filtració dels àudios del consell federal del PSOE.

El líder del partit lila ha dit que confia a tancar acords amb el PSOE i ha proposat començar per intentar canviar la llei electoral.

stats