Política 29/09/2014

Iñaki Gabilondo creu que "la consulta no se celebrarà" però que "el 9-N Catalunya estarà més lluny d'Espanya"

El periodista critica l'immobilisme del govern espanyol davant el referèndum en el seu videoblog d'avui publicat al diari 'El País'

Ara
1 min

BarcelonaEl periodista Inaki Gabilondo ha parlat avui dilluns sobre la consulta al seu videoblog publicat a la web del diari 'El País' amb motiu del recurs que presentarà avui el govern espanyol al Tribunal Constitucional. Ha dit que "la consulta no se celebrarà" però que "el 9 de novembre Catalunya estarà encara més lluny d'Espanya". A més, ha criticat l'immobilisme de l'Estat. "Estem explicant el que tenen previst els independentistes perquè els que estan davant no tenen res previst. Perquè hi ha algú al davant, oi?", s'ha qüestionat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Gabilondo ha afirmat que "amb el recurs no es bloquejarà la consulta" sinó que hi haurà "una segona fase" de 40 dies fins el dia del referèndum, plena de "moviments d'iniciatives populars i festives", en què "s'apuntalaran idees per mantenir la flama calenta". El 9-N, Catalunya "haurà disposat de 40 dies de campanya per la cita electoral que vingui, perquè alguna vindrà, o per les plebiscitàries autonòmiques o per les municipals que tenen moltes més possibilitats de provocar una ruptura seriosa", ha afegit.

El periodista també ha considerat que l'acció judicial del govern espanyol no és suficient. "Tinc la sensació que quan passi una mica el temps i tinguem alguna perspectiva veurem que el 9-N haurà estat el menys important", ha conclòs.

stats