DECLARACIÓ DEL DUC DE PALMA
Política 26/02/2012

L'autocensura meditàtica, la pitjor de les censures

Els experts consultats per l'ARA denuncien massa prudència de la premsa amb la monarquia, obligada ara a ser transparent

J. Rusiñol / M. Colomer
1 min
EL DUC, ALS JUTJATS Iñaki Urdangarin va declarar durant tot el dia d'ahir als jutjats de Palma arran de les seves activitats al capdavant de l'Instituto Nóos. El gendre del rei va voler arribar a peu  als jutjats.

Madrid / BarcelonaLa maquinària de la Zarzuela va a tota màquina des que la justícia investiga les activitats del gendre del rei, Iñaki Urdangarin, al capdavant de l'Institut Nóos. Els mitjans de comunicació han començat a gratar més sobre les activitats de la casa reial, i això ha fet que l'entorn del rei Joan Carles s'hagi mobilitzat per adaptar-se a aquests nous temps en què la monarquia és al centre del debat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'ARA ha volgut analitzar aquesta situació des del punt de vista mediàtic i ha consultant experts en la matèria, com ara Iñaki Anasagasti, senador del Partit Nacionalista Basc (PNB) i autor del llibre 'Una monarquía protegida'. Anasagasti explica que la sobreprotecció de la casa reial es deu a tres factors: "El PP, el PSOE i el vassallatge dels mitjans de la 'villa y corte'".

Carmen del Riego, periodista de 'La Vanguardia' i presidenta de l'Associació de Premsa de Madrid (APM), veu el got mig ple en relació amb el cas Urdangarin: "És la primera vegada que la Zarzuela informa més enllà dels comunicats o dels discursos del rei".

Per Carles Ruiz, professor d'ètica de la comunicació i vicedegà de la Facultat de Comunicació Blanquerna, la gestió d'aquest cas de presumpta corrupció ha fet anar la casa reial més enllà de l'"obscurantisme habitual".

Podeu consultar el reportatge sencer a l'ARA PREMIUM.

stats