Política 06/02/2012

Comencen a declarar davant del fiscal els testimonis del cas Urdangarin

Ni el jutge ni els advocats de les parts participen en aquests interrogatoris

Acn
1 min

BarcelonaEl fiscal Pedro Horrach ha parlat amb els periodistes a les portes de la Prefectura Superior del Cos Nacional de Policia però s'ha negat a fer-ho davant les càmeres. El lletrat ha explicat que durant tres dies prendrà declaració "en qualitat de testimonis" a una setantena de treballadors de les empreses Nóos Consultoría Estratégica, Intuit Strategy Innovat, Virtual Strategies, Shiriaimasu, De Goes Center i Aizoon.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els treballadors, tant empleats com col·laboradors en règim d'autònom, aclareixen davant del fiscal quina era la seva tasca dins el conglomerat que formaven les associacions dels imputats Iñaki Urdangarin i Diego Torres. L'objectiu principalment consisteix a aconseguir treure a la llum qui prenia les decisions dins aquestes empreses.

L'exblaugrana Montero també declara

Una de les persones que aquest dilluns han comparegut davant Horrach ha sigut l'exblaugrana José Antonio Montero. El que va ser el protagonista de la polèmica cistella de la 'final four' de 1996, que hauria suposat la primera copa d'Europa per a la secció de bàsquet del F.C.Barcelona, va fer per a alguna de les empreses d'Urdangarin "algun treball de consultoria".

Horrach ha explicat que si se'ls ha citat a la Prefectura de Via Laietana de Barcelona ha sigut per evitar el seu desplaçament fins a les illes Balears. Tots els treballadors parlaran amb el fiscal i vuit agents de la policia nacional que investiguen el cas durant els propers tres dies, poc més d'una vintena en cada jornada. Ni el jutge ni els advocats de les parts participen en aquests interrogatoris.

stats