POLÍTICA
Política 09/11/2011

Urdangarin, sota sospita per "apoderar-se de fons públics"

El duc de Palma i el seu soci podrien haver desviat 2,3 milions d'euros a través de factures falses i pressupostos inflats, segons informen 'El Periódico' i 'El Mundo'. Fonts de la investigació asseguren a 'El País' que és "inevitable" la "citació com a imputat" del duc de Palma

Ara
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } La Fiscalia Anticorrupció de Balears considera que el duc de Palma, Iñaki Urdangarin, i el seu soci Diego Torres van utilitzar empreses per “apoderar-se de fons públics” del govern balear que rebien de l'Institut Nóos fent servir factures falses i utilitzant pressupostos inflats i serveis que no existien, segons informen El Periódico i El Mundo. Fonts de la investigació han assegurat a El País que aquetsa situació fa "inevitable" la "citació com a imputat" del duc de Palma.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'auto del jutgJosé Castro Aragón concreta que Urdangarin, presumptament, se citava amb “responsables polítics” per desviar els diners a un entramat d'empreses que tenien aquest objectiu. Tots plegats podrien ser acusats dels delictes de frau a l'administració, prevaricació, falsificació de documents i malversació de fons públics.

El jutge apunta que aquest desviament de diners podria ser 2,3 milions d'euros que el govern de l'expresident balear Jaume Matas va lliurar a la fundació els anys 2005 i 2006. La investigació s'ha estès, de moment, a València.

stats