Cap al 20-N
Política 09/11/2011

Iniciativa vol un referèndum sobre les nuclears

Joan Coscubiela denuncia des de Tarragona que la política energètica "està segrestada pel lobi nuclear"

Auri Garcia Morera
1 min
Joan Coscubiela amb la cap de llista de Tarragona, Alba Benedicto

TarragonaJoan Coscubiela, candidat d'Iniciativa a les eleccions espanyoles, ha demanat un referèndum en l'àmbit estatal perquè la ciutadania decideixi el futur de les centrals nuclears, en una visita a Tarragona per donar suport a la candidata Alba Benedicto. Coscubiela ha denunciat que la política energètica "està segrestada pel lobi nuclear" i ha exigit "un debat obert i en profunditat" sobre política energètica que culmini amb una consulta vinculant.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'ecosocialista ha demanat a la resta de candidats "que diguin si estan disposats a donar la veu a la ciutadania" en aquesta qüestió, i ha defensat l'opció d'un calendari de tancament "que no vagi més enllà del 2020". Tot i així, ha assegurat que està disposat a discutir-ho, i ha afegit que el que Iniciativa no accepta és "que la política energètica la decideixin els lobis".

"El futur de l'energia a Espanya ha de ser un futur no nuclear per eficiència energètica, per seguretat i perquè és l'única manera d'obrir pas a un nou model energètic i a una nova economia", ha argumentat Coscubiela, que ha recordat que Zapatero ha incomplert els seus compromisos en prorrogar el tancament de les centrals més enllà de la seva vida útil.

Coscubiela també ha presentat avui el seu pla per a la regeneració democràtica, que es basa en cinc grans mesures: una llei d'accés a la informació, un registre públic de lobis, una nova llei de referèndums que possibiliti que Catalunya en convoqui, un pacte contra la corrupció que inclogui la prohibició de les donacions anònimes i una nova llei electoral que contempli les llistes obertes.

stats