CONFLICTE LABORAL
Política 06/03/2015

La Universitat de Màlaga proposa inhabilitar Errejón per tornar a treballar al centre

L'instructor de l'expedient disciplinari obert contra el dirigent de Podem l'acusa de no complir amb el contracte laboral i de no demanar permís per compatibilitzar feines

Europa Press
1 min
A dalt, Íñigo Errejón, responsable de la secretaria política de Podem. A sota, el filòsof argentí Ernesto Laclau, el seu referent intel·lectual.

MàlagaL'instructor de l'expedient disciplinari obert per la Universitat de Màlaga (UMA) al responsable de la Secretaria Política de Podem, Iñigo Errejón, ha proposat la seva inhabilitació, per incompliment de les condicions contractuals, per treballar en aquest centre amb un contracte de similars característiques al que ja va tenir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Errejón va iniciar el seu contracte amb la UMA el 17 de març del 2014, i es va anar prorrogant cada tres mesos, per a l'elaboració del projecte sobre 'L'habitatge a Andalusia: diagnòstic, anàlisi i propostes de polítiques públiques per la desmercantilizació de l'habitatge', finançat per la Conselleria de Foment de la Junta. Era un contracte de 40 hores setmanals, amb un sou brut mensual de 1.825 euros.

La universitat va obrir un expedient informatiu que es va saldar amb una suspensió cautelar d'ocupació i de sou per Errejón des de principis de desembre i també amb l'obertura d'un procés disciplinari per al dirigent de Podem –el qual va presentar al·legacions– i per al director del projecte de recerca i professor d'Economia Aplicada a la UMA, Alberto Montero.

L'instructor d'aquest expedient informatiu, Enrique Guerra, argumenta la seva decisió per dues faltes disciplinàries derivades de "no haver desenvolupat la seva feina conforme als termes i clàusules" establertes en el seu contracte com a investigador i de "no haver sol·licitat la compatibilitat per a l'exercici d'activitats privades desenvolupades durant la seva vigència".

stats